Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında ertelenen Vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına girer mi?

    Mücbir sebep kapsamında ertelenen Vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına girer mi?

    Pandemi nedeniyle ertelenen Vergi ve SGK borçları 7256 sayılı Kanun kapsamında mıdır?

    620
    0
    Pandemi döneminde 6 ay uzatılan mesela 04/2020 dönemi kdv tahakkuku (vadesi 26 Kasım 2020) yeni çıkan 7256 sayılı yapılandırma yasasıyla taksitlendirilebilir mi?

    Ertelenen vergiler yapılandırma kapsamında değildir.

    7256 SK nun ilgili bölüm açıklaması i aşağıdadır.

    Covid – 19 nedeni ile ertelenen Vergi ve SGK borçları kapsam dışındadır.

    Yapılandırma kapsamına giren dönemlere ilişkin olup Kanunun yayımı tarihi itibariyle COVID-19 salgını nedeniyle ilan edilen mücbir sebep kapsamında beyanname verme ve ödeme süresi ertelenen Bu Kanun kapsamına giren dönemlere ilişkin olup, Vergi ve SGK primlerden ödeme süresinin son günü 2020 yılının Ekim, Kasım veya aralık ayı olan borçlar; YAPILANDIRMA KAPSAMINDA DEĞİLDİR.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali aracı kuruluşlar sektöründe 2019 yılında 18.132 girişim faaliyette bulundu
    Sonraki İçerikEkim sonu itibarıyla toplam kurulu gücün %9’u ve yenilenebilir enerji kurulu gücün %17,5’i rüzgar enerjisinden oluştu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz