Ana Sayfa Mevzuat MTV borcu taksitlendirilen araçlar muayene yaptırabilir mi?

MTV borcu taksitlendirilen araçlar muayene yaptırabilir mi?

Motorlu taşıt vergisi borcu tecil edilen aracın muayene yaptırabilmesi için muayene izin belgesi (borcu yoktur) düzenlenebilir mi?

1997
0

Motorlu taşıt vergisi borcu tecil edilen aracın muayene yaptırabilmesi için muayene izin belgesi (borcu yoktur) düzenlenebilir mi?

Motorlu taşıtlar vergisi, motorlu taşıtlar  vergisine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezası, 2918 sayılı  Karayolları Trafik Kanununa göre verilen trafik para cezaları, 4925 sayılı  Karayolu Taşıma Kanununa göre verilen idari para cezaları, 5539 sayılı  Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca  tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarından olan alacakların ve  bunlara ilişkin fer’ileri tecil edilen borçluların, tecil şartlarına uygun  ödeme yaptığı sürece maliki oldukları motorlu taşıta ilişkin fenni muayene  yaptırabilmeleri, denize veya uçuşa elverişlilik belgesi alabilmeleri için  Fenni Muayene İzin Belgesinin düzenlenmesi gerekmektedir.

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMTV ve trafik para cezaları taksitle ödenebilir mi?
Sonraki İçerikMal ihracı faturasında KDV olacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz