Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler bir firmanın imza yetkilisi olabilir mi?

Mali müşavirler bir firmanın imza yetkilisi olabilir mi?

1604
0

A.Ş. olarak kurulacak bir mali müşavirlik şirketinde meslek mensubu başka bir şirkette 4A sigortalı olarak çalışıp aynı zamanda bu kurulacak olan mali müşavirlik şirketinde hem yönetim kurulu başkanı hem tek ortak olabilir mi?

Mali müşavirlik şirketinde meslek mensubu İmzaya yetkili ise başka bir şirkette 4/a sigortalı olarak çalışamaz. Kurulacak olan mali müşavirlik şirketinde hem yönetim kurulu başkanı hem tek ortak olabilir. Dışardan başka bir mali müşavir Yönetim Kurulu Başkanı veya temsile yetkili müdür olamaz.

 

 

Bir Holdinge bağlı grup içi firmalardan birisinde bordrolu olarak muhasebe departmanında çalışmaktayım. Grup içi firmaların birkaç tanesi personel sayısı ve ciro olarak çok düşük. Bir Mali Müşavir ile çalışmak istemiyoruz. Kendi SMMM belgemi kullanarak 2-3 firmamızın vergi dairesi şifresini alıp vergi işlemlerini yapabilir miyim?

Bordrolu çalışan Meslek mensupları sadece bordroya kayıtlı oldukları BİR firma için şifre alabilirler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 E-Sigorta Komisyon Gider Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu
Sonraki İçerikTürkiye’de her 10 kişiden 7’si geleceğinden umutlu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz