Ana Sayfa Muhasebe Mahkeme sonucu geçmiş yıla kira ödemesi yapacağız. Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Mahkeme sonucu geçmiş yıla kira ödemesi yapacağız. Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Tek düzen hesap planı açıklaması

    657
    0

    2016 yılında şube için kiraladığımız yeri 3 ay erken boşaltmak zorunda kaldık. Mal sahibi bu 3 ay için mahkemeye başvurdu ve kazandı. Bu ödeyeceğimiz 3 aylık geçmiş dönem kira bedelinin kayıt şekli nasıl olmalıdır?

    Tahakkuk Kaydı:
    681(B) 

    329 (A) 

    360(A) (Kira Stopajı) 

    Ödeme Kaydı 

    360 (B) 

    102 (A) 

    Gecikme zammı veya caza ödemesi var ise 689 (KKEG) yazılır.

    TEK DÜZEN HESAP ÇERÇEVESİ, HESAP PLANI VE HESAP PLANI AÇIKLAMALARI

    68.OLAĞANDIŞI GİDER VE ZARARLAR

    İşletmenin olağan faaliyetlerinden bağımsız olan ve bu nedenle sık sık ve düzenli olarak ortaya çıkması beklenmeyen işlem ve olaylardan kaynaklanan gider ve zararların yer aldığı hesap grubudur.

    681.ÖNCEKİ DÖNEM GİDER VE ZARARLARI (-)

    Cari dönemden önceki döneme ait olan ve bu dönemlerin mali tablolarına hata yada unutulma nedeni ile yansıtılmayan veya sonradan ortaya çıkan tutarların gösterildiği hesaptır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBedel alınamayan ambalaj malzemeleri için gekap beyannamesi verilir mi?
    Sonraki İçerikSGK kaydı üniversite tarafından yapılan üniversite öğrencisi stajyer için işverenin yapması gereken işlemler nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz