Ana Sayfa Dünya Lüksemburg’da cari hesap 2019’un ilk üç çeyreğinde 54 milyon Euro artış gösterdi

Lüksemburg’da cari hesap 2019’un ilk üç çeyreğinde 54 milyon Euro artış gösterdi

634
0

Lüksemburg’da cari hesap 2019’un ilk üç çeyreğinde 54 milyon Euro artış gösterdi

Lüksemburg Merkez Bankası ve Lüksemburg Büyük Dükalığı Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nün (STATEC) yayınladığı veriye göre, Lüksemburg’da cari işlemler hesabı, 2019’un ilk üç çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 54 milyon artış göstererek 785 milyon Euro fazla işlem gördü.

Mallardaki işlem açığı 478 milyon Euro azaldı ve net mal ihracatında önemli bir artış (+521 milyon Euro) oldu. Ancak, “geleneksel” ticaret dengesinde yapısal olarak açık kaydedildi ve bu denge 2019’un ilk dokuz ayında sadece biraz değişti (-42 milyon Euro).

2019’un ilk 9 ayında uluslararası hizmet ticareti dengesi, 2018’in aynı dönemine göre (+%6,4) 1,1 milyardan fazla artışla 18,3 milyar Euro’ya ulaştı. Bu büyümenin dörtte üçü, ihracatı ve ithalatı sırasıyla %3,8 ve %2,7 büyüme oranlarını gösteren finansal hizmetlerden gelmektedir. Bu performans, aynı dönemde yatırım fonları tarafından yönetilen ortalama net varlıklardaki artışla da ilgilidir (+%3,6). Finansal olmayan hizmetlerin yarattığı fazla, özellikle diğer iş hizmetleri nedeniyle yaklaşık 290 milyon Euro (+%6,5) artmıştır.


Kaynak: Lüksemburg Büyük Dükalığı Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (STATEC) / Link: https://statistiques.public.lu/en/news/economy-finance/external-eco-relations/2020/01/20200107/index.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİSMMMO Eğitim ve Seminerler 2020 – Ocak
Sonraki İçerikİstirahat raporlarını sistem üzerinden işverenler kaç gün içinde onaylamalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz