Ana Sayfa Güncel Limited şirket ortakları 4a sigortalı olarak çalıştığı iş yerinden çıktığında otomatik olarak...

Limited şirket ortakları 4a sigortalı olarak çalıştığı iş yerinden çıktığında otomatik olarak 4b’ye geçer mi?

Limited şirket ortakları 4a sigortalı olarak çalıştığı iş yerinden çıktığında otomatik olarak 4b’ye geçer mi?

600
0

31.12.2002 tarihinde işten ayrılan kişinin 01 Ocak 2003 tarihi resmi tatil olması sebebiyle 02.01.2003 tarihinde ortak olduğu şirkete işe başlamıştır. Burada resmi tarih olan 01 Ocak 2003 çalışılmamış gün olarak sayılıp SGK’yı kesip Bağ-Kur’luluğa geçmesine neden olur mu?

 

Kişi kesinti itibariyle 4/b ye düşmüştür.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYetki belgesi olmayan ikinci el araç alımı ve satımı yapan işletmeler alışlarına ait özel matrah uygulamasından yararlanmaya devam edebilecekler midir?
Sonraki İçerikEylül ayında Yıl içerisinde asgari ücretli olarak çalışan personelimizin gelir vergisi diliminden kaynaklı maaşı düşmektedir. Bu durumda ne yapılması gerekmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz