Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şirket ortağı bir kişi 4a SGK kapsamında çalıştığı şirketten çıkarsa BağKur primi...

Şirket ortağı bir kişi 4a SGK kapsamında çalıştığı şirketten çıkarsa BağKur primi öder mi?

956
0
Şirket ortağı bir kişi 4a SGK kapsamında çalıştığı şirketten çıkarsa Bağ Kur primi öder mi?

Başka bir yerde 4/a’lı gözüken LTD şirket ortağının emekliliğine yaştan dolayı daha var. Günü fazlasıyla dolu zaten ama boşuna prim ödemek istemiyor.
Çıkışını yapsa Bağ-kur’a mı geçer?
Bağ-kur mecbur mu?

Şirket ortağı olan kişinin fiili çalışması dolayısıyla başka işyerinde bulunan 4a sigortalılığı sona ermesi halinde şirket ortaklığından dolayı olan 4b sigortalılığı devreye girer.

Burada dikkat edilmesi gereken husus son 10 içinde ağırlıklı çalışma hangi sgk türündedir. Örneğin yaşın dolmasına 3,5 yıldan az zaman kalmış ise kişi 4b’liliğini devam ettirip 4a’dan emekli olabilecektir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

4a’dan (SGK) emeklilik mi yoksa 4b’den (Bağkur) emeklilik mi daha avantajlı?

4/A emeklisi olan ve kendi işinde çalışmaya başlayan kişi SGDP’ye tabi midir?

Sigortalı Çalışan Kişi (4/A), Vefat Eden Eşinden Dolayı Emekli Sandığı Yetim Aylığı Alabilir mi?

 

 

Önceki İçerikYabancı ortaklı bir şirketin kapanışında tasfiye memuru olarak atanması gereken T.C vatandaşının SGK girişi yapılmalı mıdır?
Sonraki İçerikTeknopark firmasının yüklendiği KDV’ler devreden olarak mı kalacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz