Ana Sayfa Dünya Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ihraç edilen malların toplam değeri %10,0 arttı

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ihraç edilen malların toplam değeri %10,0 arttı

518
0

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ihraç edilen malların toplam değeri %10,0 arttı

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Ocak-Kasım 2019 döneminde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ihraç edilen malların toplam değeri, geçen yılın aynı dönemine göre %10,0 artışla 364.084.193 bin Makedonya Dinarı olarak gerçekleşti. Aynı dönemde ithal edilen malların değeri geçen yılın aynı dönemine kıyasla 471.749.075 bin Makedonya Dinarı, yani %9,4 daha fazladır.

Ocak-Kasım 2019 döneminde dış ticaret açığı 107.664.882 bin Dinar oldu.

Ocak-Kasım 2019 döneminde ihracatın ithalatı karşılama oranı %77,2’dir.

Ocak-Kasım 2019 döneminde, toplam dış ticaret hacmine göre, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin en önemli ticaret ortakları Almanya, İngiltere, Yunanistan, Sırbistan ve İtalya idi.


Kaynak: Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstatistik Ofisi / Link: http://www.stat.gov.mk/PrikaziSoopstenie_en.aspx?rbrtxt=78
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKiralanan plaj için alınan kumlar gider olarak kayıt edilebilinir mi?
Sonraki İçerikE-Defter ve berat dosyaları Mali Müşavirlerin Mali Mührü ile imzalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz