Ana Sayfa Vergi Koli halinde gelip aynı şekilde satılan ürünler için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    Koli halinde gelip aynı şekilde satılan ürünler için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    gekap, beyanname, bildirim, koli, teslim, imalat, ambalaj, kargo, boş, beyanname, toptan, perakende, ithalat, depozito, paletlerde GEKAP Beyanı, ve

    491
    0

    Seramik satışı yapılan bir işyeri Gekap kapsamında beyanname verecek midir? Seramikler karton koli halinde geliyor ve o şekilde satışa sunulmaktadır.

    Bahsetmiş olduğunuz işlem için gekap beyannamesi verilmesi gerekmemektedir.

    Bir firmamız ürettiği malları satın alan firmanın gönderdiği paletlerle teslim ediyor. Bu paletler alıcı firmadan geliyor ve yine alıcı firmaya gidiyor. Yani alıcı firma malların taşınması için palet gönderiyor. Bu durumda malın satışını yapan firmamız paletler için gekap mükellefi olur mu?

    Malın satışını yapan firmanız paletler için gekap mükellefi olmaz.

    Paletleri gönderen gekap beyanı vermesi gerekir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews.com veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı nedir?
    Sonraki İçerikÖrtülü Sermaye nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz