Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?

    4 nolu kodla işçinin kıdem tazminat hakkını vererek işten çıkarabilir miyiz?

    1335
    2

    30.09.2020 tarihine kadar kısa çalışma uzatması yapılan bir şirketin 01.11.2020 tarihi itibari ile normal çalışmaya geçilmiştir. Bu bilgiler İŞKUR merkezi ile düzenli paylaşılmıştır. Ancak ilgili şirket tekrardan bugünden itibaren işyerini tekrardan kısa çalışma dönemine geçmek istemektedir. Buna bir engel var mıdır? Yani ekim ayında normal çalışmaya dönüldüğü için tekrardan aynı işveren için kısa çalışma yapılamaz diye bir engel var mıdır?

    KÇÖ alırken normal çalışmaya dönenlerin tekrar kçö dönmelerinde şartlarını sağlamaları halinde bir engel bulunmamaktadır.

    Örneğin; 30 Haziran öncesi başvurusu olanlar KÇÖ’den yararlanırlar.

    4 nolu kodla işçinin kıdem tazminat hakkını vererek işten çıkarabilir miyiz?

    04 kodlu çıkış fesih yasağı kapsamında olup eğer çalışanlarınız öncesinde kçö almış iseler bu kodla çıkış yaptığınızda iptal edilmiş olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYalnızca yurtdışında yer alan siteler üzerinden satış yapan veya rezervasyon alanların ETBİS’e kayıt ve bildirim yükümlülüğü var mıdır?
    Sonraki İçerikİlaç ve Kimya sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    2 YORUMLAR

    1. Mrb ben kçö alıyordum normalleşme sürecinde tekrardan işe başladım bunuda ilgili makama iletti işveren ama kçö uzayınca tekrardan işveren kçö başvurmak istiyor tekrardan ben kçö alabilirmiyim cvp verirseniz sevinirim

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz