Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan firma faaliyete başlayacaksa ne yapmalıdır?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan firma faaliyete başlayacaksa ne yapmalıdır?

656
0

İşveren sadece kendisi işleri yürütmek üzere çalışanlarının tamamı için 23 Mart tarihinde 90 günlük KÇÖ başvurusunda bulunmuş ve başvurusu kabul edilmiştir. Ancak gelişmeler doğrultusunda bugün itibari ile KÇÖ listesinden bir kişiyi KÇÖ’den çıkararak tekrar iş başı yaptırmak istiyor. Bunun için ne yapmalıdır?

Bu işçilere ait puantaj ve durumu açıklayan dilekçe ile KÇÖ işçi uygunluk listesi İŞKUR’a bilgilendirme yapılmalıdır.

Yapmış olduğumuz KÇÖ başvurumuzda aralarında her ay maaşında icra kesintisi uyguladığımız personellerimiz de var. Bu süreçte icra kesintisi uygulaması olan personellerimizin bir kısmı hiç çalışmayacakken bir kısmı ise yarı zamanlı çalışacak bizim işveren olarak uygulamamız gereken prosedür nedir? her ay yaptığımız düzenli icra ödemelerini maaşı tutarında azaltıp ya da hiç mi yapmayacağız?

İşçi KÇÖ kapsamında kısmen faaliyete devam etmiş ise kendisine ödenen ücretten icra kesintisi orantılı olarak yapılmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici Vergi Uzatıldı!
Sonraki İçerikKat karşılığı inşaat işlerinde KDV uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz