Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden ağustos ayında faydalanmaya devam etmek için İŞKUR’a bildirim yapmalı...

    Kısa çalışma ödeneğinden ağustos ayında faydalanmaya devam etmek için İŞKUR’a bildirim yapmalı mıyız?

    734
    0

    İşten çıkış yasağı kapsamında 5-Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle sözleşmesi biten personeli 5 nolu koddan çıkış yapabilir miyim yoksa bu kod yasak mı?

    5 kod Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi fesih yasağı kapsamında değildir.

    Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan bir şirketimizde 04.08.2020 tarihinde bir çalışanımız istifa ederek ayrılmıştır. Kısa çalışma ödeneği uzatmasından yararlanmak isteyen bu şirketimiz için yeni bir başvuru yapacak mıyız?

    Başvuru ve oran çalışma talep formu gönderilerek yapılmalıdır. İstifa eden işçinin İŞKUR’a bilgilendirme dilekçesi verilmelidir


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMarketler yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ve nakdi ücretsiz iznini sonlandıran işverenler prim teşviki alabilmek için bir başvuru yapmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz