Ana Sayfa Muhasebe Marketler yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Marketler yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Araç boya koruma hizmeti KDV indiriminden yararlanır mı?

    707
    0

    Marketler de KDV oranı indiriminden yararlanır mı?

    Perakende market faaliyeti ile uğraşan esnafında satmış olduğu yüzde 8’lik temel gıdalarda 31.12.2020 tarihine kadar yüzde 1 midir?

    Market; lokanta veya kafe ruhsatına sahip değildir. İndirimli KDV uygulanmaz.

    Araç boya koruma hizmeti KDV indiriminden yararlanır mı?

    Araç boya koruma ve kaplama hizmeti vermekteyiz yeni değiştirilen KDV oranı ile ilgili olarak biz müşterilerimize ve bayilerimize araçların boya koruma kaplama işlemini yapıyoruz. Bu işlemi yaparken araçların üzerine kaplama folyo uygulamasını yapıyoruz. Yapılan işlemde KDV oranı 8 mi 18 mi olmalıdır?

    Sadece aşağıdaki hizmetler için KDV %8 uygulanır. Diğer hizmetler için %18 uygulanır.

    ” Motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç), “”


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCatering firmaları yıl sonuna kadar %1 KDV’li fatura düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden ağustos ayında faydalanmaya devam etmek için İŞKUR’a bildirim yapmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz