Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personellerimize ek ödeme yapabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği alan personellerimize ek ödeme yapabilir miyiz?

878
0

Nisan 2020 ayı için İŞKUR tarafından 5 Mayıs 2020’de KÇÖ’leri çalışanların hesaplarına aktarılmıştır. İşveren, çalışılmayan süreler için yine de çalışanlarına ek ödeme yapmak istemektedir. Çalışılmayan günler için de işverenin, çalışanlarına ek ödeme yapması, kısa çalışma ödemelerine hak kazanmanın yasal şartlarını ihlal eder mi?

İşçiye işyerinde faaliyet tamamen durmuş ve KÇÖ’den yararlanma yoluna gidilmişse bu dönem işçiye ücret niteliğinde ödeme yapılamamaktadır. Ancak avans verilebilir.

8 Kişilik avukatlık ortaklığında Nisan ayından itibaren 2 kişi KÇÖ’den yararlandı. 3 Kişi ücretsiz izin desteğinden yaralandı. 3 kişi de çalışıyor gösterildi. Firmanın Nisan ayı için makbuz kesmesi gerekiyor çünkü karşı firmalar ödemelerini yapmışlar. Bu durumda KÇÖ ve ücretsiz izinden yaralanmada bir aykırılık olabilir mi?

3 kişi çalışıyor diye belirtmişsiniz. Büro sahiplerini de göz önünde bulundurarak fatura kesmenize bir engel bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir Vergisi mükellefinin, basit usule tabi ticaret erbabı yanında ücretli olarak çalışması durumunda vergilendirme nasıl olacak?
Sonraki İçerikKonut fiyat endeksi Mart 2020’de bir önceki aya göre %1,37 oranında arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz