Ana Sayfa Vergi Kiraya verdiğimiz lojmanımız için yıl sonuna kadar uygulayacağımız stopaj oranı nedir?

    Kiraya verdiğimiz lojmanımız için yıl sonuna kadar uygulayacağımız stopaj oranı nedir?

    503
    0
    Ağustos ayından bu yana işyeri kira stopaj oranı % 10 olarak uygulanmaktadır. Aynı durumda lojmanlar nasıl olacak, işyeri personeline kiraladığı lojman kira stopaj oranı ne olmalıdır?

    Lojman iş yeri olmadığı için GV stopajı % 20 olarak uygulanmaya devam edilecektir.


    Bir medya firmasına gerekli zamanlarda freelance çalışacak kişilere gider pusulası ile ödeme yapılabilir mi? Stopaj oranı ne olmalıdır ve muhtasar beyanname de hangi kod ile beyan edilmelidir?

    Freelance, serbest çalışmak demektir. Kelime, ingilizce “bağımsız savaşçı” anlamına gelir. Genel anlamıyla, bağımsız çalışan kişi demektir; Türkiyedeki resmi karşılığı serbest meslek erbabı olarak geçmektedir.

    Bahsettiğiniz kişi Gerçek usulde vergi mükellefi olacak e-smm düzenleyecektir. Gider pusulası ile ödeme yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvans kar payı dağıtımı üzerinden %15 kar dağıtım stopajı ödenecek mi?
    Sonraki İçerikDar mükellef kurumlar tarafından Türkiye’de edilen serbest meslek kazançları üzerinden stopaj yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz