Ana Sayfa Vergi Kira ödemeleri B formunda bildirilir mi?

    Kira ödemeleri B formunda bildirilir mi?

    556
    0
    Faturasız net olarak ödemesi yapılan kiraların 5.000,00 TL olduğunu varsayarsak BA beyannamesinde bildirmemiz gerekiyor mu?

    B formuna sadece faturalı alış ve satışlar yazılmaz.

    Satın alınan veya satılan mal ve hizmetler bildirilir.

    Kira ödemesi için aylık Brüt 5.000 TL aşılması halinde ba formu ile bildirilir.

    Mal sahibinin Vergi mükellefi olup olmamasının önemi yoktur.

    İşyerimiz için ödediğimiz kirayı Ba formunda bildirecek miyiz?

    396 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinin (1.2.1.) numaralı bölümüne göre işyeri kira bedelinin Ba bildirimine dahil edilmesi gerekmektedir. Aynı Tebliğin (1.2.2.) numaralı bölümünde “Belgelerde gelir vergisi tevkifatına da yer verilen hallerde tevkifattan önceki brüt tutarlar dikkate alınacaktır” ifadesi yer almaktadır. Buna göre belgede gelir vergisi tevkifatına da yer verilmesi halinde kesintiden önceki brüt tutarın bildirilmesi gerekmektedir.


    Kapanan bir bakkalımıza elinde kalan stok için kendi kendine fatura kestik. Bu faturanın BA-BS bildirimini nasıl yapmalıyız?

    Düzenlenen fatura sadece Bs formuna yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerine dönüşen otopark alanındaki hissenin satışında değer artış kazancı hesabına esas alım tarihi
    Sonraki İçerik2020 yılı Ocak-Kasım döneminde deri ve deri ürünleri ihracatında %21,1 oranında düşüş yaşandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz