Ana Sayfa Vergi Kentsel Dönüşüme Giren Konutlarda KDV Oranı Nedir?

    Kentsel Dönüşüme Giren Konutlarda KDV Oranı Nedir?

    Konut ve İş yeri Teslimlerinde KDV Oranı

    286
    0

    Meskenlerde %1 KDV oranı ile ilgili değişiklik var mıdır?

    % 1 KDV oranı sadece kentsel dönüşüme konu olan konutların tesliminde uygulanır. 150 metre karenin altındaki konut tesliminde 10/07/2023 den itibaren KDV oranı %’10’dur.

    Konutların net alanının 150 m2’ye kadar olan kısmı için % 10 KDV oranı, aşan kısım için ise; % 20 KDV oranı uygulanacaktır.

    Konut_isyeri_kdv_orani


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVerilen Hizmet Faturası Bölünebilir Mi?
    Sonraki İçerikYapım İşlerindeki KDV Tevkifatının İade Talebinde Bir Sınır Var Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz