Ana Sayfa Vergi Kasa affından yararlanan bir mükellef Matrah artırımı da yapmalı mıdır?

    Kasa affından yararlanan bir mükellef Matrah artırımı da yapmalı mıdır?

    Kasa affı ve adat hesaplaması

    768
    0

    Şirket kurulmuş herhangi bir ticari faaliyette bulunmamış ve sermayesini çekmiştir. 

    2016-2020 yılları arasında ortaklardan alacaklar hesabı mevcuttur.

    2020 bilançodaki kasa mevcudu 2021 de aynı şekilde durmaktadır. Bu tarihlerde adat faturası hiç kesilmemiştir. 7326 sayılı aftan yararlanıp kasa affı yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda 2016-2020 yılları arası kurum matrahı ve KDV yönünden affa girilmezse bu vergi türleri yönünden tarhiyat yapılabilir mi?

    Kasa düzeltmesi ile Matrah artırımın ilgisi yoktur. 

    Matrah artırımı yapılması halinde Vergi incelemesi yapılmaz. Kasa düzeltmesi (affı) yapılmaz ise 2021 yılında kasa da olması gereken paradan fazla tutar veya 131 hesap da bakiye olması halinde 2021 için her geçici vergi dönem sonları ADAT hesaplaması yapılması gerekir.

    7326 Sayılı af kanununa göre Gayrimenkullerimizi değerleyeceğiz. Gayrimenkulümüzün yeni değeri Belediyede gözüken değerden daha fazla çıkıyor. Buna göre Belediyeye emlak vergisi için yeni değeri beyan etmemiz gerekir mi? 7326 sayılı kanuna göre aktifimizde kayıtlı ama gerçekte işletmede olmayan demirbaşları fatura ederek aktiften çıkarma tarihinde uzatma oldu mu? 

    1-Belediyeye yeni bildirim verilemez. 

    2-7326 Sk 6/2. Maddesine Göre; “ Kayıtlarda Yer Aldığı Halde İşletmede Bulunmayan Emtia, Makine, Teçhizat Ve Demirbaşları” İçin 30/Eylül / 2021 Tarihine Kadar Düzenlenen Faturalar, Eylül Kdv Beyannamesi i İle 26/ Ekim/ 2021 Tarihine Kadar Beyan Edilecektir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVakıflar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
    Sonraki İçerikÜcret Garanti Fonu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz