Ana Sayfa Dünya Karadağ’da ortalama kazanç Kasım 2019’da 778 Euro oldu

Karadağ’da ortalama kazanç Kasım 2019’da 778 Euro oldu

751
0

Karadağ’da ortalama kazanç Kasım 2019’da 778 Euro oldu

Karadağ İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Kasım 2019’da Karadağ’daki ortalama kazanç (brüt) 778 Euro, vergi ve katkı payı olmayan (net) ortalama kazanç 518 Euro’dur. Kasım 2019’da Ekim 2019’a kıyasla vergi ve primsiz ortalama kazanç (net) %0,2 artarken, Kasım 2019’da Kasım 2018’e göre ortalama vergi ve katkı payı (net) %1,2 arttı.

Kasım 2019’da tüketici fiyatlarının Ekim 2019’a göre %0,1 artması göz önüne alındığında, sonuçlar aynı dönemde vergi ve katkı içermeyen reel kazançların (net) % 0,1 arttığı görülmektedir.

Sektör düzeyinde, Kasım 2019’da Ekim 2019’a kıyasla vergi ve katkı içermeyen ortalama kazançlar (net) şu sektörlerde artmıştır: Gayrimenkul faaliyetler (% 5.1), Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (% 2.2), İmalat (% 1.8), Su temini, kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri (% 1.6), Toptan ve perakende ticaret, motorlu kara taşıtlarının onarımı ve motor geri dönüşümü (% 1.0), Sanat, eğlence ve rekreasyon (% 0.9), Madencilik ve taşocakçılığı (% 0.7), İnsan sağlığı ve sosyal çalışma faaliyetleri (% 0.4), Diğer hizmet faaliyetleri (% 0.2). Şu sektörlerde ise düşüş yaşanmıştır: Tarım, ormancılık ve balıkçılık (% 7.3), Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme arzı (% 3.1), Konaklama ve gıda hizmet faaliyetleri (% 2.1), İdari ve destek hizmet faaliyetleri (% 1.7), Finans ve sigorta faaliyetleri (1.5 %), İnşaat (% 0.7), Eğitim (% 0.4) ve Nakliye ve depolama (% 0.2).


Kaynak: Karadağ İstatistik Ofisi / Link: https://www.monstat.org/eng/novosti.php?id=2963
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeyve ve sebze ticareti yapan işletmelerin sebze ve meyve satışlarında uygulayacağı KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikMuhasebe programlarında kayıtları sadece mahsup fişi ile yapmanın bir sakıncası var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz