Ana Sayfa Muhasebe A.Ş. Karar Defterlerinin Kapanış Tasdikleri 31 Ocak 2019 tarihine kadar yapılmalıdır!

A.Ş. Karar Defterlerinin Kapanış Tasdikleri 31 Ocak 2019 tarihine kadar yapılmalıdır!

1037
0

İSMMMO Duyuru – 14.01.2019

A.Ş. KARAR DEFTERİNİN KAPANIŞ TASDİKİ ve ARA TASDİKLER
31.01.2019 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKİR

14.01.2019

Değerli üyemiz,

Kapanış tasdiki yapılacak defter ve ara (devam) tasdiki yapılacak defterler ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

A) KAPANIŞ TASDİKİ YAPILACAK DEFTERLER:

A.Ş. YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ KAPANIŞ TASDİKİ

1- Anonim şirketler, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ve kooperatifler:

Anonim şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile kooperatiflerin tutmak zorunda oldukları Yönetim Kurulu Karar Defterlerinin kapanış tasdikleri izleyen hesap döneminin ilk ayı sonuna ( 31.01.2019 tarihine ) kadar yapılması gerekir.

2- Limited Şirketler:

Limited şirketler tarafından tutulmakta olan Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikinin de izleyen yıl ilk ayın sonuna (31.01.2019 tarihine) kadar yapılması zorunludur.

Ancak; Limited şirketlerin, müdürler kurulu karar defteri tutmaları zorunlu değildir, bu nedenle geçmiş yılda kullanılmış olan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapıldıktan sonra, tekrar açılış tasdikinin yapılmaması tavsiye olunur.

YUKARIDAKİ DEFTERLER DIŞINDAKİ DEFTERLER KAPANIŞ TASDİKİNE TABİ DEĞİLDİR.

B) ARA TASDİK (ONAY YENİLEME):

YEVMİYE Defteri,

Defter-i KEBİR,

ENVANTER Defteri,

DAMGA VERGİSİ Defteri,

YÖNETİM KURULU KARAR Defteri’nin,

yeterli yaprakları bulunması halinde yeni hesap döneminin ilk ayı (Ocak/2019) içerisinde onay (ara tasdik) yenilemek suretiyle kullanılmaya devam edilebilir. (VUK. 222. Md. / 19.12.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Tic. Defter İlişkin Tebliğ/Md. 16.)

Pay defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla izleyen faaliyet dönemlerinde de açılış onayı yaptırılmaksızın kullanılmaya devam edilebilir.

Bilgilerinize rica ederim.

Saygılarımla,

Yücel Akdemir
Başkan

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma Gücü Kaybınız % Kaç Olursa Engellilik İndiriminden Faydalanabilirsiniz?
Sonraki İçerikUygunluk Denetimi Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz