Ana Sayfa Vergi İşletme ve serbest meslek defteri tutan mükellefler şüpheli alacaklarını gider yazabilir mi?

    İşletme ve serbest meslek defteri tutan mükellefler şüpheli alacaklarını gider yazabilir mi?

    438
    0

    Takviye edici gıda satımı yapmak isteyen ve işletme defteri açılışı da yapan s.meslek mensubu hekim; ürünü de verdiği avansı da iade alamadı. Banka kanalıyla göndermiş olduğu tutarı gider yazabilmek için noter kanalıyla iki kez talep etmesi yeterli midir?

    Bahsettiğiniz alacak gider yazılamaz. 

    Şüpheli alacaklar için sadece bilanço esasına göre defter tutan mükellefler karşılık ayırabilir.

     İşletme hesabı esasına göre defter tutanlar ile basit usulden yararlanan mükellefler için VUK 323’üncü maddesinin uygulanması söz konusu değildir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGerçek kişiden alınan otomobil B formunda beyan edilir mi?
    Sonraki İçerikMatrah artışı yapılacak yıllar için gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri düzeltilmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz