Ana Sayfa Vergi İş yerlerindeki klima bakım ve onarım hizmetlerinde uygulanacak KDV oranı nedir?

    İş yerlerindeki klima bakım ve onarım hizmetlerinde uygulanacak KDV oranı nedir?

    2716
    0

    Klima tamir bakım onarımı yapa mükellef 2812 sayılı kanun kapsamında” Evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), Tüketici elektroniği ürünlerinin (TV, radyo, CD/DVD oynatıcıları, ev tipi video kameralar vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç),” maddesine göre işyerlerinde kullanılan ev tipi klima işçilik yaparken KDV oranı %8 den mi düzenlemelidir?

    Karar da sadece EV kelimesi geçmektedir. İş yerinde kullanılanlara verilen hizmetler için uygulanacak KDV oranı % 18 olur.

    Metallerin ısıl işlem, sertleştirme, vernikleme, vb. Yüzey işlemleri, elektroliz, çinkoyla galvanizleme veya kimyasal işlemlerle metalik kaplama (kalay ve nikel kaplama hariç) ve plastik, teflon, vb. Metal dışı malzemelerle kaplama faaliyeti ile işlem yapan mükellef satışlarında tevkifatlı fatura mı düzenlemelidir?

    KDV TEVKİFATI YAPILMAZ. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2021_vergi/10.pdf


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler ayrıca ticari faaliyette bulunabilir mi?
    Sonraki İçerikGrafik tasarım işi ile faaliyet gösterecek gerçek kişi ticari kazanç mı serbest meslek mükellefiyeti kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz