Ana Sayfa Vergi İş sağlığı ve güvenliği teşviklerinden yararlanmanın şartları nelerdir?

    İş sağlığı ve güvenliği teşviklerinden yararlanmanın şartları nelerdir?

    iş sağlığı ve iş güvenliği teşvikleri

    411
    0

    ISG kâtip teşviki hakkında bilgi alabilir miyim?

    İş sağlığı ve güvenliği hizmeti destek tutarından yararlanma başvurusu nereye, nasıl yapılmalı?

    1. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine sahip işverenler, iş sağlığı ve güvenliği desteğinden yararlanmak için işyerlerinin tescil edildiği SGK ünitelerine ekli başvuru formu ile başvurmaları gerekir.
    Aynı işverenin Türkiye genelinde birden fazla tescilli işyerinin bulunması halinde müracaat, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri başvuru formunda ayrı ayrı belirtilmek suretiyle işverenin merkez işyerinin tescilli olduğu ünitelere yapılmalıdır.
    Destek ödemelerine ilişkin başvurular;
    a) Ocak, şubat ve mart ayları için nisan ayının,
    b) Nisan, mayıs ve haziran ayları için temmuz ayının,
    c) Temmuz, ağustos ve eylül ayları için ekim ayının,
    d) Ekim, kasım ve aralık ayları için izleyen yılın ocak ayının, Sonuna kadar yapılır.

    2. Başvuru formunda tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ayrı ayrı olacak şekilde destekten yararlanmak istenilen işyerlerine ait işyeri sicil numaraları ile ödemenin yapılacağı banka hesap numarası (IBAN) belirtilmelidir.

    İş sağlığı ve güvenliği hizmeti destek tutarı nasıl hesaplanır?

    1. Destek tutarı; işyerinin tehlike sınıfı ve Kuruma bildirilen sigortalı sayısı ile sigortalıların çalıştıkları gün sayısı esas alınarak her bir iş yeri için ayrı ayrı tespit edilir.

    2. İş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelinin sigortalı başına günlük miktarı, 16 yaşından büyük sigortalılar için belirlenen prime esas kazanç alt sınırının günlük tutarının;
    – Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için %1,4’ü,
    – Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için %1,6’sıdır.
    a) Birinci dönem destek ödemeleri ocak, şubat ve mart ayları için mayıs ayının sonunda,
    b) İkinci dönem destek ödemeleri nisan, mayıs ve haziran ayları için ağustos ayının sonunda,
    c) Üçüncü dönem destek ödemeleri temmuz, ağustos ve eylül ayları için kasım ayının sonunda,
    d) Dördüncü dönem destek ödemeleri ekim, kasım ve aralık ayları için izleyen yılın şubat ayının sonunda, Gerçekleştirilir.

    Yansıtma faturası nedir, nasıl düzenlenir?

    1. İşverenler destek ödemelerini almak için SGK adına tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için tek bir yansıtma faturası düzenlerler. Düzenlenecek yansıtma faturalarında SGK’nın vergi numarası olarak Hitit Vergi Dairesi Müdürlüğü 7750409379 vergi numarası kullanılır.
    2. Yansıtma faturalarında iş sağlığı ve iş güvenliği destek tutarlarını tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için ödenecek destek tutarları ayrı ayrı gösterilmelidir.
    3. Ödeme döneminin kapsadığı her bir ay için, sigortalılara ilişkin SGK’ya aylık prim ve hizmet belgesi /muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile bildirilen prim ödeme gün sayısı, 2’nci maddeye göre hesaplanan tutar ile çarpılarak ödenecek destek tutarı bulunacaktır. 

    4. Hesaplamalar, ödeme döneminin kapsadığı her bir ay için ayrı ayrı yapılır. Her bir ay için hesaplanan tutarlar toplanır ve yansıtma faturasında “iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedeli” olarak gösterilir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYardımlaşma derneğinden kiralanan işyeri için stopaj bildirimi yapılmalı mıdır?
    Sonraki İçerikDövizli işlemlerde ödeme tarihi ile fatura tarihi arasındaki kurdan kaynaklı farklar için kur farkı faturası düzenlenmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz