Ana Sayfa Muhasebe İnternetten satış yapanlar e-arşiv’e hangi hallerde geçmek zorundadır?

İnternetten satış yapanlar e-arşiv’e hangi hallerde geçmek zorundadır?

1035
0
İnternetten satış yapanlar e-arşiv’e hangi hallerde geçmek zorundadır?

Mükellefim 2014-2015-2016-2017-2018 yıllarında 5.000.000 TL altında brüt satışları mevcut. Fakat 2019 yılında internetten satışlara başladı. İlk satışı 1.000 TL civarı oldu.
E-Fatura E-arşiv faturasına geçme zorunluluğu nedir? E defter geçme zorunluluğu nedir? Geçerse hangisine hangi dönemlerde geçecektir.

E-arşiv faturaya geçiş yükümlülüğü; ilgili mevzuat kapsamında; İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve ilgili döneme ilişkin brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler, en geç takip eden dönem başına kadar e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadır. Kapsama giren mükelleflerin belirlenen tarihten önce e-fatura ve e-arşiv başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlamaları gerekmektedir. İnternet üzerinden yaptıkları satışlarda münhasıran bilet, sigorta poliçesi vb. belgeleri düzenleyenler zorunluluk kapsamı dışındadır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşletme esasına tabi olan mükellef internetten satış yapmaya başlarsa e-arşiv faturaya geçmek zorunda mı?

 

Önceki İçerikMimaride Klasik Düzen (Sanat Tarihi / Antik Akdeniz Sanatı) (Sanat Tarihi)
Sonraki İçerik30 Mayıs 2019 Tarihli ve 30789 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz