Ana Sayfa Muhasebe İhracattan doğan KDV iade alacağımızı araç ithalindeki ÖTV’den mahsup edebilir miyiz?

İhracattan doğan KDV iade alacağımızı araç ithalindeki ÖTV’den mahsup edebilir miyiz?

1266
0

Kurumlar vergisi mükellefi firma ihracat satışlarında KDV iadesi talep etmemektedir. Bu hakkını kullanmıyor. Dolayısı ile yüksek miktarlarda devreden KDV oluşmaktadır. Oluşan bu devreden KDV nerelere ve neye mahsup edilebilir? Örneğin binek araç ithalatında ÖTV ye mahsup edilebilir diye biliyoruz. Buna benzer nasıl mahsup yapabiliriz?

 

Devreden KDV mahsup edilmez, iade talep edilmez. İade hakkı doğuran işlemler varsa yüklenen KDV hesaplanır ilgili beyannamede iade bölümünde gösterilmek şart ile iade veya mahsup yapılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali Müşavirlere KDV iade raporu düzenleme yetkisi uygulanmaya başladı mı?

 

KDV iadesinin ne kadarını YMM Raporu ile alabilirim?

 

İhracatta KDV iadesi hesabında malın bünyesine giren ürünler için ödenen KDV mi dikkate alınacaktır?

 

Konut Alımında Ödenen KDV Oranı Sonradan Düşerse KDV İadesi Alınabilir mi?

 

 

Önceki İçerikİthalatta Kota Ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ
Sonraki İçerikKısmi süreli çalışma saatini geçen işçi için ücret bordrosu ve SGK bildirimleri nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz