Ana Sayfa Vergi İhracat İşlemlerinde E-Fatura Dönemi Başladı!!!

    İhracat İşlemlerinde E-Fatura Dönemi Başladı!!!

    1417
    0

    Türkiye’de, e-fatura uygulamasına kayıtlı olan yaklaşık 60 binden fazla mükellef bulunmaktadır. Bu mükelleflerin birçoğunu etkileyecek olan elektronik vergi uygulamaları 15.12.2016 tarihli tebliğ ile e-fatura kullanan mükelleflerin, 01.07.2017 tarihi itibari ile ihracat faturalarını da e-fatura olarak düzenlemeleri zorunluluğu getirilmiştir.

    İhracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece Gümrük Beyannamesi ekinde yer alan mal ihracı faturalarını kapsayacaktır. 01.07.2017 tarihi itibari ile ihracat beyanname ekindeki faturalar e-fatura olarak işleme alınacaktır. Mevcut durumda e-fatura kullanma zorunluluğu olmayan şirketler için bu uygulama geçerli olmayacak ve kâğıt ortamında fatura düzenleyerek ihracat işlemlerine devam edilecektir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMücbir Sebep Halinin Sona Erdiği Yerlerde Defterlerin Kapanış Onay Süreleri: 31 Temmuz 2017 Pazartesi
    Sonraki İçerikTürkiye Sınırlarına Girişi Olmayan Transit Ticaret Kapsamındaki Satışlar İhracat E-Faturası Olarak Düzenlenmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz