Ana Sayfa Vergi İhracat faturaları hangi tarih baz alınarak ilgili beyannamelere yansıtılmalıdır?

    İhracat faturaları hangi tarih baz alınarak ilgili beyannamelere yansıtılmalıdır?

    467
    0
    Serbest Bölgeye satılan Malzeme Fatura Tarihi 26/12/2020 Tarihi İşlem Formu ile Bölgeye giriş Formu Tarihi 27/12/2020 Formun altında Giriş-Çıkış Tarihi 02/01/2021 Tarihinde giriş kaydı yapılmıştır. Bu durumda KDV beyannamesinde bildirim. Gümrük intaç göre 02/01/2021 Tarihi olan ocak ayında mı KDV beyannamesinde bildirilmelidir?

    Ocak ayı KDV beyannamesine yazılır.


    Bir firmamızın yapmış olduğu ithalata ait gümrük beyannamesinde mal bedeli, navlun, sigorta ve yurtiçi giderler bulunmaktadır. Bunların toplamı da KDV matrahını oluşturuyor ve ödenen KDV tutarı da bu matrahla uyuşuyor. Bunun haricinde lojistik firmasından gelen navlun faturası var. Burada gümrük beyannamesindeki navlun ile lojistik firmasından gelen navlun aynı mıdır? Tutar olarak birbirini tutmuyor arada küsurat farkları var 40 TL kadar. Burada ayrıca bir muhasebe kaydı mı yapılması gerekiyor. 

    Küsürat farkı neden kaynaklanmaktadır. Fark bilinmiyor ise KKEG olarak kayıtlara alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikABD’deki bir şirket üzerinden Mısır’daki bir şirkete Türkiye’den verilen hizmet için Mısır’daki şirket tarafından yapılan kesintiyi indirebilir miyiz?
    Sonraki İçerikAralık ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %16,0 ithalat %11,6 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz