Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayında yarı zamanlı KÇÖ’den faydalanan bir firma ücret bordrosunda çalışma günü...

Haziran ayında yarı zamanlı KÇÖ’den faydalanan bir firma ücret bordrosunda çalışma günü olarak kaç gün bildirim yapacaktır?

Haziran ayında yarı zamanlı kısa çalışma ödeneği alan bir firma ücret bordrosunda çalışma günü olarak kaç gün bildirim yapar?

539
0

Kısa çalışma ödeneği haftada 45 saat in 22,5 saat çalışılan 22,5 saat çalışılmayan süredir. Haziran ayı e bildirgesinde eksik gün 15 gün (18 kısa çalışma ödeneği) çalışılan gün 15 gün olarak mı bildirmeliyim?

Evet yapmış olduğunuz işlem doğrudur.

18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır. 18 yaş altı çalışanlar var. Bunların durumu ne olacaktır?

İş akdi olan 18 yaş altı kişilerin bu genelgeden sonra kısıtları kalmadığı için çalışmalarında bir engel bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa bildirimi nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği alan firmalar personel alımı yapabilir mi?

Önceki İçerikTürk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 24.06.2020
Sonraki İçerikAlmanya mukimi Türk vatandaşının Türkiye’de özel halk otobüsü işletmeciliğinden elde edilen kazancın vergilendirilmesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz