Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa bildirimi nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel rapor alırsa bildirimi nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışan rapor alırsa bildirim nasıl olur?

730
0

Bir personelimiz noterden haklı nedenlerle fesih ihtarnamesi göndermiş. Buna karşılık işçinin çıkışını nasıl yapmamız gerekiyor? İşçinin çıkışını yaparsak işçi işsizlik ödemesi alabilir mi?

İşçi tarafından zorunlu nedenle fesih 23,

İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih 24,

İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih 25

İşçinin ücret alabilmesi için 25 kod kullanılmalıdır.

İşyerimiz haftalık 18 saat çalışma olarak KÇÖ başvuru yaptı. Mayıs ayında 11 gün ve 31 gün istirahat alan işçilerimiz var. İstirahatleri İŞKUR ‘a bildirim yaptık. Ödemelerin de bir kesinti olmamış (18 günlük olarak çıkmış.) Ücret bordrosunda eksik gün olarak kaç gün göstermeliyiz. Geldiği günleri Parmak hesabı yapıp kalan günleri istirahatli mi?

İŞ-KUR mevzuatı ve uygulamalarına göre kısa çalışma ödeneği alanların SGK’dan geçici iş göremezlik ödeneğinin (rapor parasının) başlaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneğine konu olan sağlık raporunun başladığı tarih itibarıyla kısa çalışma ödeneği kesilmektedir. Rapor onaylanmalı kçö ile bildirim yapılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İş Sözleşmelerinin Fesih Halinde Hangi SGK İşten Çıkış Kodları Kullanılmalıdır?

Ücretsiz izine çıkartılan personeller iş sözleşmelerini noter kanalıyla fesih ederlerse işveren işten çıkışlarını yapabilir…

İşveren uzun süreli rapor alan işçinin sözleşmesini fesih edebilir mi?

Önceki İçerikHavayolunda Haziranın ilk 15 gününde 1 milyon yolcuya ulaşıldı
Sonraki İçerikEnerji verimliliği destek ödemeleri beş kat arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz