Ana Sayfa Muhasebe Hafta içi raporlu olan bir kişi hafta sonu tatiline hak kazanır mı?

    Hafta içi raporlu olan bir kişi hafta sonu tatiline hak kazanır mı?

    Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

    451
    0
    Pazartesi ile Cuma arası rapor alan çalışana cumartesi işbaşı verilmiştir. İşyeri Cumartesi çalışmamaktadır. Çalışan hemen takip eden Pazartesi 3 günlük rapor daha almıştır. Çalışanın Cumartesi ve pazar günü SGK primi ödenmeli midir?

    Evet ödenmelidir. Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

    Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.


    1 ay daha raporu olan hasta vefat etti. Bu durumda rapor ne olacak. Sgk ya bildirim gerekli. Ne yapmak lazım?

    Birden fazla neden seçilip ölüm sgk’ya bildirilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabı engelli çocuğuna ait binek oto giderlerini indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikTarım ve Orman Bakanı: Çeşitli kalemlerde yaklaşık 890 milyon liralık destek ödemeleri bugün hesaplara yatmaya başlayacak 25.12.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz