Ana Sayfa SGK Geriye Dönük Yapılacak İşe Girişler İçin Uygulanacak İdari Para Cezası Nedir?

    Geriye Dönük Yapılacak İşe Girişler İçin Uygulanacak İdari Para Cezası Nedir?

    1553
    0

    Geriye dönük 10.04.2023 tarihine sigortalı girişi yapacağız, 3 adet muhtasar beyanname düzelteceğiz. sigorta bildiriminin geç verilmesiyle alakalı çıkacak ceza nedir? Bir de geriye dönük 10.04.2023 tarihine yapılacak giriş için bir adet asgari ücret cezası mı kesilecek.

    Sigortalı işe giriş bildirgesi ile genel sağlık sigortası giriş bildirgesini; 5510 sayılı Kanunda
    belirtilen süre içinde ya da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca (Kurum) belirlenen şekle ve usule uygun vermeyenler veya Kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler hakkında her bir sigortalı için, Bir aylık asgari ücret 13.414,50 TL ceza uygulanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPişmanlıkla Verilen Beyannameler İçin Usulsüzlük Cezası Düzenlenir Mi?
    Sonraki İçerikYurt Dışından Emekli Olan Dul Kadın Vefat Eden Babasının Türkiye’deki Emekli Maaşını Alabilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz