Ana Sayfa Muhasebe Gerçek kişiler birden fazla alanda faaliyet göstermeleri durumunda Ticaret sicil müdürlüğünden her...

    Gerçek kişiler birden fazla alanda faaliyet göstermeleri durumunda Ticaret sicil müdürlüğünden her faaliyeti için ayrı tescil yaptırmalı mıdır?

    Gerçek kişi işletmesi başka bir konuda şube açarsa ticaret sicili tescil yapar mı? Merkezdeki  faaliyeti dışında şubede başka bir faaliyet gösteren gerçek kişi işletmesi ticaret sicile nasıl kayıt olur?

    508
    0

    Merkezi İstanbul’da olan bir limited şirket Antalya’da kiralayacağı bir gayrimenkulu anlaştığı kişi veya firmalara kiralayacaktır. Bu işlemin ticaret sicil müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekir mi?

    Ticaret siciline şube faaliyeti kapsamında olmadığından yapılacak işlem bulunmamaktadır.

    Düğün Salonu işletmeciliği yapan gerçek kişi mükellefime Eylül ayı başında şube açılışı yaptık. Vergi dairesi yoklaması da yapıldı. Mersis kaydımız ise reddedildi. Şubede merkez meşgaleniz haricinde bir konu ile iştigal edemesiniz. Şubede bu konu ile iştigal edecekseniz bu konuya ilişkin ayrı bir firma açmalısınız mesajı ile karşılaştık. Konu ile ilgili nasıl bir izlemeliyiz?

    Gerçek kişi ticaret işletmesi birden fazla hususta faaliyet göstermeleri halinde her işletme ayrı ayrı tescil edilmesi gerektiği yönünde Ticaret Bakanlığının görüş yazıları bulunmaktadır.

    Ancak bugüne kadar İstanbul Ticaret Sicilinde uygulama yapılmazken, bu dönemde uygulanmasına başlanmıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYolcu transferinde kullanılmak üzere alınan binek aracın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikİthalatta ödenen ÖTV direkt olarak gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz