Ana Sayfa Vergi GEKAP beyannamesine tabi ithalatı yapılan ürünler için beyanname ne zaman verilir?

GEKAP beyannamesine tabi ithalatı yapılan ürünler için beyanname ne zaman verilir?

657
0

Yurtdışından Hasta bezi ithal eden bir mükellefimiz Geri kazanım beyannamesi vermemiz gerekiyor mu? İthal edileceği zaman mı beyan veriliyor yoksa satış yapınca mı?

Bahsettiğini bez için İthalat yapıldığı tarih de GEKAP beyan edilir ve ödenir.

 

Firmamız al- sat tekstil kumaş ticareti yapmaktadır. Bu kumaşların numune ya da farklı şekillerde kendi logosunun bulunduğu poşetlerde sattığı firmalara göndermektedir. Bu durumda GEKAP verecek miyiz?

Bedel alınsın veya alınmasın poşet ambalaj malzemesi olarak kabul edildiği için GEKAP beyannamesi verilecektir.

 

Çikolata imalatı yapan bir küçük imalatçımız var. Bunlar için çikolataların bir ilk ambalajları var birde onların son kutulama paketleme işlemi mevcuttur. GEKAP neye göre nasıl vereceğiz acaba?

Son kutulama işlemi için yapılan ambalajlama için kullanılan kutu GEKAP kapsamındadır.

Beyanname verilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKOSGEB – İleri Girişimci Destek Programı
Sonraki İçerikGider karşılığı olarak ödenen ücretlerden hangileri gelir vergisi kesintisinden istisnadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz