Ana Sayfa Vergi Geçici vergilerde beyan etmediğimiz geçmiş yıl zararlarını kurumlar vergisi beyannamesinde beyan edebilir...

Geçici vergilerde beyan etmediğimiz geçmiş yıl zararlarını kurumlar vergisi beyannamesinde beyan edebilir miyiz?

656
0

2018 yılına ait geçmiş yıl zararını 2019 yılındaki geçici vergi beyannamelerinde indirim konusu yapmadık. 2018 zararını 2019 Kurumlar vergisinde yazmamızda engel olur mu?

Bir engel yoktur. 2019 Kurumlar vergisi beyannamesinde bildirimini yapabilirsiniz.

2019 yılı Kurumlar beyannamesinin bildiriminde uzatım var mıdır?

Kurumlar vergisi ile ilgili bir düzenleme yoktur. Uzatma sadece GV ne ilişkindir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik3 yarı konuttan kira alınırsa istisna tek uygulanır? Örnek uygulama
Sonraki İçerikTarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunanlar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz