Ana Sayfa SGK Geçici koruma kapsamında olan bir kişiyi istihdam edebilmenin şartları nelerdir?

Geçici koruma kapsamında olan bir kişiyi istihdam edebilmenin şartları nelerdir?

Geçici koruma kapsamında olan bir kişiyi istihdam edebilmenin şartları nelerdir?

636
0

Halı yıkama yapan bilanço usulüne tabi 4 çalışanı olan bir firma geçici koruma kapsamında Suriyeli bir işçi çalıştırmak istiyor. Yüzde on istihdam kotası engel olur mu?

Zorunlu göç kapsamında ülkemizde bulunan kişilerin çalışma izni almaları halinde işe girişleri yapılıp fiili çalışmaya başlamaları sağlanmalıdır.

İşyerinde geçici koruma kapsamında çalışan sayısının, Türk vatandaşı sayısının % 10’unu geçmemesi esastır. Ancak, hiç Türk vatandaşı çalışanı bulunmayan veya toplam çalışan sayısı 10’dan az olan işyerlerinde, geçici koruma sağlanan en fazla 1 yabancıya çalışma izni verilebilir.

İşveren tarafından; İş-kur İl Müdürlüğünden, çalışma izni başvurusu tarihinden önceki dört haftalık süre içerisinde yabancının çalıştırılacağı işi yapacak aynı nitelikte Türk vatandaşı bulunamadığının belgelendirildiği başvurularda istihdam kotası uygulanmayabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcretsiz izinler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınıyor mu?
Sonraki İçerikSermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerinde komanditerlere uygulanan rekabet yasağı var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz