Ana Sayfa Vergi Firmaya kayıtlı iş yeri satışında KDV ve Kurumlar vergisi istisnası var mıdır?

    Firmaya kayıtlı iş yeri satışında KDV ve Kurumlar vergisi istisnası var mıdır?

    Aktife kayıtlı arsa ve bina satışında kdv istisnası

    551
    0

    9 yıldır elinde bulanan gayrimenkul İşyeri (Kira Geliri Alıyor) satıyor. KDV nasıl uygulanacak? Kurum Vergisi Kazanç İstisnası var mıdır?

    G.menkulden Kira geliri elde edildiği için KDV ve KV istisnası uygulanmaz.

    Düzenlenecek Faturada % 18 KDV hesaplanır. 

    Satış bedeli ile kayıtlı bedel arasındaki fark gelir olarak kayıtlarda yer alır.

    Şirketimiz aktifinde yer alan fabrika binamızı başka bir şirkete satışını gerçekleştirdik. Fabrika binası bu satmış olduğumuz şirkete daha önce kiralıktı. Tapudan satış gerçekleşti. Fatura kesmemiz gerekiyor mu? Gerekiyor ise KDV oranı nedir?

    Aktif de kayıtlı olan Tüm değerlerin (İş yeri dahil) satışında Fatura düzenlenmesi zorunludur. Düzenlenecek faturada % 18 KDV hesaplanır.

    Aktife kayıtlı gayrimenkulünü kiraya veren bir firma gayrimenkulünü satmak isterse vergi istisnasından faydalanabilir mi?

    Aktife kayıtlı gayrimenkulün satışında KDV istisnası neye göre uygulanır?

    Aktife kayıtlı arsa satışından elde edilen kar vergiden istisna mıdır?

    Aktife kayıtlı gayrimenkul satışlarında KDV istisnası nedir?

    Aktife kayıtlı gayrimenkuller için ödenen kredi faizleri gider olarak yazılır mı?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirket hissedarı olduğu bir tüzel kişilikteki hisselerini gerçek kişiye devir ederse bu işlem için fatura düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerikGemi iskelelerinin amortisman oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz