Ana Sayfa Vergi Eski tarihli E- fatura ve E- arşiv fatura düzenleyebilir miyiz?

Eski tarihli E- fatura ve E- arşiv fatura düzenleyebilir miyiz?

735
0

5.000 TL ve 30.000 TL tutarındaki faturaların gelir idaresi sitesinin portalından 09.02.2020 tarihinde 31.01.2020 tarihli fatura düzenlersek bir ceza uygulanır mı?

Faturaları, mükellefler usulüne uygun bir şekilde genel hükümler kapsamında zamanında düzenlemelidir.

 

08.02.2020 tarihine düzenlenen e-arşiv faturamızdan sonra düzenlenen bir sonraki faturanın 05.02.2020 tarihine kesilmiş olduğunu fark ettik. Yani seri ilerlediği halde geri tarihli fatura düzenlenmiştir. Faturanın iadesini mi talep etmeliyiz. Usulsüzlük açısından bir sakınca doğurur mu?

Düzenlenen faturaların müteselsil olarak sıra numaraları takip etmelidir. Eğer e-fatura mükellefiyse mükellefiniz özel entegratörünüz ile görüşünüz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMahkeme işe iade kararı verirse işverenin işçiyi kaç gün içerisinde işe başlatması gerekir?
Sonraki İçerik“Sözleşmenin bir nüshasını elden aldım.” şeklindeki ibarenin finansal tüketici tarafından yazılmasının sağlanması zorunludur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz