Ana Sayfa Vergi Entregratör aracıyla e-Arşiv Fatura düzenleyenler e-Arşiv Faturalarını iptal edebilir mi?

Entregratör aracıyla e-Arşiv Fatura düzenleyenler e-Arşiv Faturalarını iptal edebilir mi?

846
0

Özel Entegratör aracılığı ile e-Arşiv Fatura olarak 08.01.2020 tarihinde bir fatura kestik. Fakat firma bu faturayı, başka bir firma ile birleştiği gerekçesi ile kabul etmedi. Biz bu faturayı iptal edebilir miyiz?

e-arşiv faturanızın iptali yapılabilir. Özel entegratörünüz ile görüşmelisiniz.

Limited şirketi ihtiyari olarak 2020 yılında mali mühür alıp e-Fatura kullanmak istemektedir. E-deftere geçiş tarihi bir sonraki yıl başında mı olacaktır?

e- fatura uygulamasına ihtiyari olarak geçen mükellefin e- defter zorunluluğu bulunmamaktadır

E fatura/e-Arşiv Fatura zorunluluğumuz yok. 5 bin ve 30 bin faturalar için GİB üzerinden e-Arşiv Fatura düzenliyoruz. Fatura kestiğimiz firma e-Fatura mükellefi, bizim kestiğimiz e-Arşiv Faturayı kabul etmiyor. Ne yapmalıyız?

E-fatura mükellefi değilseniz, e-fatura düzenleyemezsiniz. İsterse 5 bin TL ve 30 bin TL üzeri faturalar için kullanılan GİB portal üzerinden faturalarını düzenleyebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTevkifatlı alımı yapılan ürünün iadesi yapılırken düzenlenecek faturada tevkifat hesaplanmalı mıdır?
Sonraki İçerikSerbest meslek mensupları 5.000 ve 30.000 TL üstü makbuzlarını elektronik olarak mı düzenlenmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz