Ana Sayfa Muhasebe Elektrik ve posta harcamalarına ait carileri hangi hesapta takip edebiliriz?

    Elektrik ve posta harcamalarına ait carileri hangi hesapta takip edebiliriz?

    524
    0
    Firmaların yapmış olduğu elektrik giderleri ödemesinde cari hesap 320 mi olmalıdır yoksa 329 hesap mı kullanılmalıdır? Ayrıca kargo ödemeleri için cari ne olmalıdır?

    Her iki ödeme için 329 hesap kullanılır.


    Leasing yoluyla alınan makinaların, Leasing firması tarafından yapılan dövizli sigorta poliçelerinde hangi kur dikkate alınır. Bu sigorta poliçesini 260 hesaba mı atmak gerekir yoksa 180 hesaplar kullanılmalıdır?

    Poliçenin Yapıldığı tarihteki MB Döviz alış kuru ile değerlenir. 180 hesapta takip edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikZiraat Bankası ve TOBB ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkanı için işbirliği yaptı
    Sonraki İçerikTürkiye Metal Sanayicileri Sendikası ve Dünya Ekonomik Forumu’nun iş birliği ile Türkiye 4. Sanayi Devrimi Merkezi Açıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz