Ana Sayfa Vergi Eczacılar SGK’ya düzenleyecekleri E-Arşiv Faturaları geçmiş tarihli olarak düzenleyebilir mi?

Eczacılar SGK’ya düzenleyecekleri E-Arşiv Faturaları geçmiş tarihli olarak düzenleyebilir mi?

1002
0

Eczacı mükellefimiz için 07.02.2020 tarihinde 31 Ocak 2020 tarihinde SGK’ya fatura kesebilir miyiz? Eczacılar için farklı bir uygulama söz konusu mudur?

Değerli Meslektaşımız Medula Sistemi üzerinden verilerin güncellenip ardından faturaların düzenlenmesi ile ilgili SGK’nın duyurusundan faydalanabilirsiniz.

Fatura düzenleme usul ve esasları Vergi Usul Kanunu açısından aynıdır.

E-Fatura mükellefi karşı tarafın e-fatura mükellefi olması durumunda birbirlerine e-Fatura kesmek zorundadır. E-fatura mükellefi olmayan bir firmanın e-fatura mükellefi olan bir firmaya 509 sayılı tebliği gereği 5.000 TL üzeri satışlarda GİB portali üzerinden e-Fatura mı yolsa e-Arşiv Fatura mı kesecek. Gib portalini incelediğimde sadece e-arşiv fatura girişi var?

E- fatura mükellefi olmayan bir firma e-fatura düzenleyemez.

Mükellef e-fatura/e-arşiv fatura mükellefi değilse 5bin TL ve 30 bin TL üzeri düzenleyeceği faturalar için GİB portalı kullanmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBedelsiz olarak teslim edilen ürünler için E-Faturada hangi kodu seçmeliyiz?
Sonraki İçerikGeçmiş dönemlere ait beyannamelerde düzeltme sonucu çıkan vergiye istinaden gecikme faizi hesaplanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz