Ana Sayfa Vergi Bedelsiz olarak teslim edilen ürünler için E-Faturada hangi kodu seçmeliyiz?

Bedelsiz olarak teslim edilen ürünler için E-Faturada hangi kodu seçmeliyiz?

4238
0

 E fatura, e defter, e arşiv fatura kullanıcı olan bir Limited Şirketin (satıcı firma) (gözlük imalatı yapıyor.), sattığı gözlükler bazen arızalı ya da defolu olabiliyor. Bu durumda alıcı firma satıcı firmaya, bedelsiz irsaliye ile defolu malları değişim için iade ediyor. Satıcı firma da garanti kapsamında, defolu malların yerine yenisini bedelsiz e fatura ile (veya e arşiv) alıcıya tekrar gönderiyor. Bedelsiz e fatura düzenlerken, e faturadaki “vergi istisna kodu” olarak hangi kodu seçmemiz gerekiyor?

İstisna kapsamında bir fatura kesiliyorsa istisna fatura tipi seçilip KDV Mevzuatında öngörülen istisna türlerinden hangisine göre işlem yapılacaksa ona karşılık gelen kod seçilmelidir.

Eğer fatura istisna kapsamında düzenlenen bir fatura değilse satış fatura tipi seçilip 351 İstisna Olmayan Diğer kodu seçilebilir.

5.000-30.000 TL E-Arşiv Fatura e-Belge potalı üzerinden interaktif vergi dairesi şifresi ile giriş yapılarak geriye dönük olarak önceki bir tarihe düzenlenebilir mi?

Faturalar yasal süreleri içinde düzenlenmelidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBasit usule tabi olmayan mükellef grupları
Sonraki İçerikEczacılar SGK’ya düzenleyecekleri E-Arşiv Faturaları geçmiş tarihli olarak düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz