Ana Sayfa Vergi E-Devlet üzerinden 2021-Mart ayı için KÇÖ uzatımını nasıl yapacağız?

    E-Devlet üzerinden 2021-Mart ayı için KÇÖ uzatımını nasıl yapacağız?

    551
    0

    KÇÖ faydalanmayan çalışan için e-devlet üzerinde yeni başvuru yapıldı ve Ocak-Şubat 2021 KÇÖ’den faydalandı. E devlet üzerinden Mart 2021 uzatma için oran exceli nasıl vereceğiz?

    Kısa çalışma başvuruları sadece e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır. Şahsen ya da posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacaktır. 

    Başvuruda Kısa çalışma uygulamasına neden ihtiyaç duyulduğunu kanıtlar nitelik taşıyan ispatlayıcı belge (Çalışma süresinin azaltıldığını veya faaliyetin kısmen/tamamen durdurulduğunu ortaya koyan belgeler (örneğin: ücret bordroları, puantaj kayıtları, üretimin, hizmetin ve/veya ihracatın azaldığına, siparişlerin ve/veya sözleşmelerin iptal edildiğine dair vb. belgeler ya da Resmi makamlar tarafından faaliyeti durdurulan işyerleri kapsamında olduğuna dair diğer belgeler) olması gerekmektedir. 

    Ancak, bu kapsamda sisteme yüklenebilecek bir belge yoksa aşağıda belgelerden herhangi bir tanesinin taranarak sisteme yüklenmesi de yeterli kabul edilecektir. 

    1. İşyerinin yönetsel kararı, 
    2. Talebini içeren İŞKUR’a hitaben yazılmış imzalanmış bir yazı,
    3. İmzalanmış Kısa Çalışma Talep Formu

    Şubat ayında 15 gün Nakdi ücret desteği alan çalışan için bildirim 13 gün normal 15 gün eksik gün olarak mı yapılacaktır. Yoksa normal gün sayısı da 30’a tamamlamak için 15 gün olarak mı gösterilecektir?

    Nakdi ücret desteği için Şubat 2021’de  28 gün (-) nüd gün sayısı = Bildirilecek gün sayısı


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOSGEB’den Teminatsız Destek İmkanı
    Sonraki İçerik 2020 yılı Aralık ayında 2019 yılı Aralık ayına göre toplam petrol ihracatı %39,23 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz