Ana Sayfa Muhasebe E-Deftere tabi olan bir mükellef ay sonlarında 120–320 hesaplarında ters bakiye veren...

    E-Deftere tabi olan bir mükellef ay sonlarında 120–320 hesaplarında ters bakiye veren carilerini 159 – 340 hesaba virmanlamalı mıdır?

    120 ve 320 Hesapların virman işlemi ne zaman yapılabilir?

    1885
    0

    E- deftere tabi olan mükelleflerde geçici dönemlerinde, mizanda ters bakiye veren 120- 320 hesapları, 159/340 yapmak şart mıdır? Yoksa sadece dönem sonu yapmak yeterli midir?

    120 ve 320 Hesaplar kar/zararı etkilemediği için virman işlemi yılsonunda yapılabilir.

    E-defter beratlarımızı geçici dönemler bazında 3 aylık yüklemek üzere tercihte bulunmuştuk. İlgili defterler örneğin Ocak-Şubat-Mart defterleri eskisi gibi her ay ayrı ayrı oluşturularak yüklenilecek, 3 ay bir bütün olarak düşünülmeyecek değil mi?

    Geçici vergi dönemi berat yükleme tercihini seçen mükellefler; e-defter berat dosyalarını Ocak-Şubat-Mart aylarını ayrı ayrı oluşturacak ve yükleyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHaziran ayında e-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan bir mükellef temmuz ayında geçmiş tarihli kâğıt ortamda makbuz düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerikGelir vergisi mükellefi aktifine kayıtlı dükkanından elde ettiği geliri için fatura düzenlemeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz