Ana Sayfa Muhasebe Haziran ayında e-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan bir mükellef temmuz ayında geçmiş...

    Haziran ayında e-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan bir mükellef temmuz ayında geçmiş tarihli kâğıt ortamda makbuz düzenleyebilir mi?

    E-SMM başvurusunu GİB üzerinden e-imza ile mayıs ayında yapmışsak Haziran ayına düzenlenecek makbuzları kâğıt ortamında düzenleyebilir miyiz?

    619
    0

    E-SMM başvurumu GİB üzerinden e-imza ile mayıs ayında yapmıştım. Haziran ayına düzenlenecek makbuzlarımı kâğıt ortamında düzenleyebilir miyim?

    1 Haziran için uygulamaya dâhil olan serbest meslek erbaplarının ilgili olduğu ayın sonuna kadar belgelerini kağıt olarak düzenleme hakları vardı.

    Ancak Temmuz ayındayız ve belgeleri usulüne uygun şekilde zamanında kaydedilmesi gerekmektedir

    Doktorların pos makinasından çektikleri işlemler için SMM kesmeye gerek yoktu. 2020 haziran ayından itibaren doktorların postan çektikleri işlemler için ayrıca SMM kesmek gerekir mi?

    Hekimler ve veterinerlerce 379 Sıra No’lu Genel Tebliğ kapsamında POS(Hekim POS) cihazları e-smm uygulamasına geçenler için sadece tahsilat işlemlerinde kullanılabilecek olup, bu cihazlardan yapılan tahsilatlar sonrasında da mutlaka e-SMM düzenlenmesi gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-belge sisteminden 5.000 TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?
    Sonraki İçerikE-Deftere tabi olan bir mükellef ay sonlarında 120–320 hesaplarında ters bakiye veren carilerini 159 – 340 hesaba virmanlamalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz