Ana Sayfa Vergi Düzeltme beyannamesi damga vergisinde tabi midir?

    Düzeltme beyannamesi damga vergisinde tabi midir?

    420
    0
    Düzeltme beyannamesi damga vergisine tabi midir?

    Beyanname verme süresinde düzeltme yapılır ise DV hesaplanmaz. Aksi durumda DV hesaplanır.


    A.Ş. türündeki sermaye şirketlerine damga vergisi defteri tasdik ettiriyoruz. Fakat damga vergisine tabi bir işlemi olmadığı için yıl içerisinde beyanname vermiyoruz. Bu durum “indirimli kurumlar vergisi “sorgulamasında verilmemiş beyanname olarak karşımıza çıkıyor. Bunu çözmek için genel bir mükellefiyeti kapattırma gibi bir dilekçemi vermemiz gerekli? 

    Damga vergisi beyannamesi İlgili ayda işlem var ise verilir işlem olmayan ayda/aylarda işlem yok ise beyanname verilmez. Dilekçe verilmez. Uyarıyı dikkate almayınız. 3 yıldır aynı uyarı durmaktadır. 

    A:Ş Damga vergisi mükellefiyetini kapatamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNihai Kullanım ne anlama gelir?
    Sonraki İçerikTürk Doğal Taş sektöründe ihracat % 7 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz