Ana Sayfa Muhasebe Dönem içinde bilanço usulü hadlerine ulaşan işletme defteri mükellefi bu geçişi izleyen...

Dönem içinde bilanço usulü hadlerine ulaşan işletme defteri mükellefi bu geçişi izleyen yılda mı yapmalıdır?

874
0
Dönem içinde bilanço usulü hadlerine ulaşan işletme defteri mükellefi bu geçişi izleyen yılda mı yapmalıdır?

2019 yılında işletme defteri olan dolayısıyla defter beyan sistemine kayıtlı olan mükellefim 2019 04. dönemde bilanço hadlerine ulaşmıştır.
Bilançoya 2020 yılında mı geçeceğiz? Nisan ayında mı?

Hadleri %20 den fazla geçmeniz durumunda bir sonraki yıl bilanço esasına geçmeniz gerekmektedir. (01.01.2020 itibariyle)

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bilanço usulüne göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri geçmiş yıl karlarını 331 hesapla kapatabilir mi?

Bilanço usulüne göre defter tutmak için alış ve satışlarda belirlenen hadleri ne kadar geçersek sınıf değiştirmek zorundayız?

 

Önceki İçerikNene Hatun
Sonraki İçerikFaizsiz Finans Muhasebe Standartları Taslak Metinleri Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz