Ana Sayfa Muhasebe Defteri tasdik edilmeyen firmaların beyannamelerini vermek mali müşavirler için bir sorun oluşturur...

    Defteri tasdik edilmeyen firmaların beyannamelerini vermek mali müşavirler için bir sorun oluşturur mu?

    Sözleşme feshi yapmak istiyorum. 7 adet şirketin ortağı tek. Fesih ihbarını sadece şahıs olarak olan mükellefe göndersem ve ortak olarak bulunduğu tüm şirketleri yazsam fesih talebi geçerli sayılır mı?

    520
    0

    Sözleşme feshi yapmak istiyorum. 7 adet şirketin ortağı tek. Fesih ihbarını sadece şahıs olarak olan mükellefe göndersem ve ortak olarak bulunduğu tüm şirketleri yazsam fesih talebi geçerli sayılır mı?

    Sözleşme tüzel kişiler ile yapıldığı için her birine ayrı ayrı yapılması daha uygun olur.

    Ortak aynı kişi de olsa müşteriler ayı ayrı tüzel kişilerdir.

    Bir mükellefimiz 2020 yılı defterini ısrarlarımıza rağmen tastik ettirmedi. Bu nedenle vergi beyannamelerini vermemizde benim sorumluluğum var mıdır? Sözleşmemi fesih yapmam gerekir mi?

    Bizim size önerimiz Sözleşmenizi feshetmeniz yönündedir.

    Defter olmayan işlemler için Beyan vermeniz size de sıkıntı yaşatabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi borçlarının peşin ödenmesi halinde gecikme zammının ne kadarı silinecek?
    Sonraki İçerikVergi yapılandırmasına ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı Tanıtım Videosu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz