Ana Sayfa Vergi Defter geçiş hadlerine dönem içerisinde alınan taşınmazlar, taşıtlar dikkate alınır mı?

    Defter geçiş hadlerine dönem içerisinde alınan taşınmazlar, taşıtlar dikkate alınır mı?

    666
    0

    İşletme defterinden bilanço defterine geçiş limitleri belirlenirken alım tutarı toplamı içine alınan binek araç tutarı dahil edilmesi gerekir mi?

    HESAPLAR DA DİKKATE ALINACAK VERİLER: 

    Yıllık alış tutarının hesabında, satılan malların tedariki veya üretilebilmesi için kullanılması veya tüketilmesi zorunlu olan ilk madde malzeme ve yardımcı malzemelerin alış tutarları dikkate alınmalıdır. İşletmede kullanılmak üzere alınan, makine, teçhizat, demirbaş, taşıtların alımı-satımı ve yapılan faaliyet giderleri (SGK primi ve işçilik giderleri, vb.) alış tutarına dahil edilmeyecektir.


    Defter geçiş hadleri açıklandı mı?
    Serbest meslek defterine tabi mükellef defter geçiş hadlerine tabi midir?
    Serbest meslek defteri defter geçiş hadlerine tabi midir?
    2022 yılı defter geçiş hadleri belli oldu mu?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek ve işletme defterleri 7326 sayılı kanunda kapsamında akitleri için yeniden değerleme yapabilir mi?
    Sonraki İçerikMali müşavirler Verbis’e kaydolmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz