Ana Sayfa Vergi Serbest meslek defterine tabi mükellef defter geçiş hadlerine tabi midir?

    Serbest meslek defterine tabi mükellef defter geçiş hadlerine tabi midir?

    Serbest Meslek Defterinde sınıf değiştirme var mı?

    454
    0

    Serbest meslek defteri olan bir mimar mükellefim aynı zamanda işletme defteri olarak da müteahhitlik yapıyor. Cirodan dolayı 2022 yılında işletme defteri tuttuğumuz müteahhit işi 1.sınıf defter olacak. Sorum şu bilançoya geçtiğimiz zaman serbest meslek defteri de 1.sınıfa geçecek mi? Serbest meslek defterini de ayrıca yevmiye, envanter defteri, kebir yaptıracak mıyım?

    Serbest meslek kazancında SINIF OLMAZ. Serbest meslek defteri olarak tutulmaya devam edilir.


    BENZER İÇERİKLER
    Serbest meslek defteri defter geçiş hadlerine tabi midir?

    Serbest meslek mensupları sınıf değiştirme hadlerine tabi midir?

    Serbest meslek erbapları sınıf değiştirebilir mi?

    Serbest meslek ve işletme defteri tutan bir mükellefte defter geçiş hadleri neye göre belirlenir?

    Diyetisyenlik hizmeti serbest meslek kazancına mı tabidir?

    Serbest meslek mensubunun düzenleyeceği gider yansıtmasında stopaj hesaplanır mı?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş dönemlere ait gümrük müdürlüğünden düzenlenen cezalardaki KDV indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikOrtaklar tarafından nakden ödenen sermayeden, yeniden değerleme fonlarından, geçmiş yıl kârından ayrılan olağanüstü yedek akçeden ve vergiden istisna edilen gayrimenkul satışından elde edilen kazançtan oluşan ödenmiş sermaye tutarından geçmiş dönem ve cari yıl zararına mahsup edilmesi ile yapılan sermaye azatlımı işleminin vergi mevzuatı karşısındaki durumu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz