Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde iki ayrı ilde gerçekleştirilen işlerin takibini nasıl yapacağım?

Defter beyan sisteminde iki ayrı ilde gerçekleştirilen işlerin takibini nasıl yapacağım?

706
0

2018 Aralık ayında gelir vergisi mükellefiyeti açtım ve işletme defteri tasdik ettirdim. Hiçbir gelir elde etmeden 2019 hesap dönemine geçtik.

2019 yılında 2.sınıf hadlerinde kaldığından dolayı defter beyan sistemi işletme defteri üzerinden muhasebe kayıtlarını tutuyorum. 2019 yılında belediyelerden ihale yoluyla işler almaya başladı.2 ayrı ilde köprü inşaatı işi aldı. Bu işleri defter beyan sisteminde nasıl takip etmem gerekiyor?

 

Defter beyan sistemine ilişkin GİB tarafından yayımlanan Rehber/Kılavuzları inceleyerek kayıtları yapabilirsiniz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Dernekler defter beyan sistemine tabi midir?

 

 

Defter beyan sisteminde sabit kıymet ve envanter işlemlerini nasıl yapacağız?

 

 

Defter Beyan Sistemi Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile İlgili Bilgilendirme

 

 

Önceki İçerikNakdi sermaye artışından kaynaklanan indirim hakkımın kullanmadığım kısmını hangi dönem geçici vergide indirim yapabilirim?
Sonraki İçerikSabit kıymet satışından kaynaklanan kar özel fonlarda kaç sene kalır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz